Overslaan en naar de inhoud gaan
01 04

Headquarters Konvert - Kortrijk

Uitdagend ontwerp op een raster 90x90

Het architectenbureau Goddeeris mocht met een origineel ontwerp voor de dag komen voor het nieuwe kantoorgebouw van Konvert in Kortrijk. Alle belijningen van voegen, kasten, deuren, infrezingen, plafonds,... zijn uitgetekend op een raster van 90cm bij 90cm. 

Totaalinrichting kantoren

De totaalinrichting en uitvoering werd toevertrouwd aan De Laere Decor. Om eenheid te creëren in de look & feel van het volledige gebouw adviseerden we om alle houten elementen uit te voeren in 1 fineer houtsoort mixmatch gevoegd. Er is gekozen voor het warme Afrormosia. Het massieve parket voor de vloer is nauwkeurig uitgezocht om hiermee perfect te matchen. 

Trimless

Om visueel zonder kader en profiel te kunnen werken zijn de glaswanden ingewerkt in de vloer en het plafond. De indrukwekkende inkomhal is een combinatie van Terrazzo bevloering en de akoestische latjes wand in fineer. De brandwerende compartimentering in de inkomhal, van de gelijkvloers tot in de nok, is net als voorgaande elementen trimless uitgevoerd.
 

Architecten

Highlights

  • Hunter Douglas roosterplafonds met een akoestische absorber
  • Fineer Afrormosia mix match mat vernist
  • Vloeren uitgevoerd in Terrazzo cementgebonden natuursteen composiet van 90x90 en massief parket
  • Brandwerende deuren, brandwerende compartimenteringen en brandwerende beglazingen
  • Alle belijningen zijn uitgetekend op een raster van 90x90

Specialist in akoestiek en brandwerende deuren 

Heel veel aandacht is besteed aan het akoestisch comfort in het hele gebouw. 
Zowel buitengeluiden als interne overdracht van geluid zijn quasi volledig beperkt. Dit alles naar de studie van akoestisch studiebureau Defonseca. Op basis van nauwkeurig bepaalde nagalmtijden zijn in ieder lokaal de nodige absorbers toegebracht waaronder akoestische plafonds van Hunter Douglas. Dit creëert een serene, rustige en aangename akoestische ervaring in het hele kantoorgebouw. 

Brandwerendheid

Ook de brandwerendheid krijgt de nodige aandacht. Zowel de brandwerende deuren, brandwerende compartimenteringen en brandwerende beglazingen voldoen aan de vereiste normen.

Tot in de puntjes uitgewerkt

Het was een uitdaging om het minutieuze ontwerp uit te voeren zonder compromissen. Alles is dan ook door het De Laere-team in detail uitgetekend en technisch uitgewerkt.
Met vakmanschap en oog voor detail slaagden we erin dit pareltje op te leveren, tot groot genoegen van de bouwheer die alle esthetische aspecten weet te appreciëren.
 

“Een buitenlandse sterarchitecte die samen met mij Konvert bezocht, was enorm onder de indruk van het resultaat, alle lijnen lopen perfect door."

- Architect Piet Goddeeris

Eerste samenwerking met architecten Goddeeris

Voor dit eerste project was het contact met architecten Piet Goddeeris en Greet Coppens heel close. Zij streven net als De Laere Decor de perfectie na. Na een nauwkeurig opmeting van onze opmeters, stelden we vast dat we al konden starten van een perfecte ruwbouw die ook volledig was uitgezet op een raster van 90*90. Er mogen zeker nog projecten samen volgen wat ons betreft.

Ook een project in gedachten?

Op zoek naar een droominterieur voor uw woning, kantoor of commercieel pand? Wij luisteren graag naar uw ideeën en wensen. We gaan samen met u op zoek naar de beste uitwerking voor uw totaalinrichting.

Dien uw projectaanvraag in

of stel je vraag

Laat je overtuigen door deze kantoorinrichtingen op maat

Bekijk alle kantoorinrichtingen
brochure

Ontvang onze 
catalogus ter inspiratie

Op zoek naar inspiratie voor uw volgend project? Vraag onze algemene inspiratie- en kantorengids vrijblijvend aan. Blader door al onze realisaties en krijg zo wat meer inzicht in onze werkwijze en service. Laat u inspireren!

Ontvang gratis onze inspiratiegids