Overslaan en naar de inhoud gaan

Klarté Architecten

Klarté Architecten is een West-Vlaams architectenbureau, opgericht door Ir.-architecte Caroline Vanbiervliet en Architecte Stéphanie Breughe, beiden gepassioneerd door alle facetten van het vak.
Ze werken voor professionele en private bouwheren aan een ruim scala van architectuur- en interieurprojecten, met een focus op BtoB zoals kantoren, meergezinswoningen, projecten in de horeca en in de zorgsector.

Het is voor de dames een basisprincipe dat gebouwen waar dagelijks mensen wonen, werken en zich ontspannen ruimtes nodig hebben die licht en helder zijn.  Ruimte creëren gebeurt niet enkel door het zorgvuldig positioneren van wanden, vloeren, daken, ...  maar ook door het spelen met licht en het zoeken naar de juiste verhoudingen tussen openheid en geslotenheid.  Het definiëren van materialen en texturen die de sfeer en funcionaliteit van het project weerspiegelen, is voor hen tevens een belangrijk aspect. Het bepaalt mee het karakter en de uitstraling van een project.
 
Hun werk is een zoektocht naar eenvoud, duidelijkheid, transparantie.  
Aan het genereren van een oplossing gaat steeds een grondige analyse van de site en de context, het bouwprogramma, het bouwbudget en alle andere actoren en randvoorwaarden vooraf.  Dit onderzoek leidt tot een krachtig concept dat zich vertaalt in een totaalproject. 
Een goede detaillering en intensieve projectopvolging leidt tot een symbiose tussen vorm, functie, technische uitwerking en budgetcontrole.
 
Klarté omringt zich steevast met goede partners: met betrouwbare uitvoerders, experts en ingenieurs waar nodig, vormen ze een bouwteam waarmee het aangenaam werken is.  Daarbij zorgt een duidelijke communicatie doorheen het hele bouwtraject keer op keer tot mooie resultaten en tevreden bouwheren!